Partners 20

Alapdokumentumok

Aktuális projektjeink

Lezárt projektjeink

Mediációs Központ

Képzések, tréningek

Támogatóink

Letölthető dokumentumok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elérhetőség

Partners Hungary Alapítvány

Iroda / Székhely : 1072 Budapest, Rákóczi út 22. 4. / 24.

Telefon: +36 1 438 5260

Fax: +36 1 438 5268

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0918-05
E-mail: partners@partnershungary.hu

Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Európa Fiatal Szemmel - Young Ideas for Europe PDF Nyomtatás E-mail

Európa fiatal szemmel”

„Young Ideas for Europe” – YIFE 2013

 

Támogató/forrás

Robert Bosch Stiftung (IFOK GmbH szerződő fél révén)

Program/projekt típusa

 Nemzetközi szervezet által nyújtott célzott támogatás

Projekt összege

6.500 EUR + 20 % önerő

Időtartam

2013. június – 2013. október

projekt hét: 2013. szeptember 30. – október 4

 

A projekt rövid leírása

A program a Robert Bosch Alapítvány nemzetközi kezdeményezése, amely 15-18 éves fiatalokat aktív szerepvállalásra ösztönöz Európa politikai, gazdasági és szociális jövőjének alakításában, teret biztosítva számukra, hogy befolyásolják az európai színtű döntéshozást.  

 

A kezdeményezés legfőbb eseménye egy öt napos workshop, melynek során a fiatalok – rangos szakértők és más európai országok diákjainak közreműködésével – az energiapolitikára és a klímaváltozásra vonatkozó javaslatokat dolgoznak ki. A 2013 októberében megtartott work-shop résztvevői a Budapest Baptista Külkereskedelmi Szakközépiskola Gimnázium és Sportiskola diákjai voltak. A projekthét során 30 diák dolgozott együtt azon, hogy innovatív ötleteket adjanak Európa jövőbeni energiaszükségletének kielégítésre.

„Az Európa fiatal szemmel” program elsődleges célja, hogy összehozzon fiatalokat Európa különböző országaiból és ösztönözze a tapasztalatcserét. A projekthét párhuzamosan zajlik például Franciaországban, Lengyelországban, Észtországban, Spanyolországban és Németországban. Magyarország partner országa az 2013-ban Bulgária volt. A résztvevők – egy online közösség részeként - megosztják ötleteiket, megvitatják elképzeléseiket, szereznek barátokat. Így a kezdeményezés határok nélküli kerekasztalt biztosít az európai ifjúság számára. Bővebb információ: www.youngideasforeurope.eu

 

Az utolsó napon, 2013. október 4.-én a tanulók bemutatták munkájukat politikai -, szakmapolitikai döntéshozóknak, Európai Uniós és hazai parlamenti képviselőknek, valamint más országok hazai külképviseleteinek küldöttei számára.

A rendezvényt ezen napján az alábbi  politikusok vettek részt:

Prof. Dr Schöflin György ( európai parlamenti képviselő)

Jávor Benedek (országgyűlési képviselő)

Szabó Imre (országgyűlési képviselő)

Tóth Balázs (önkormányzati képviselőtestületi tag, Budapest, XX. kerület)

Csonka Krisztián (LMP)

Hajdú Mária (LMP)

A legjobb ötleteket, javaslatokat, egy közös akciótervbe gyűjtötték a nemzetközi csapat diákjai, - “ Új Energia Európának” címmel, melyet az EU elnökségnek és döntéshozóknak mutattak be Brüsszelben.

 

„Az Európa fiatal szemmel” programot alapítványunk immáron 3. alkalommal szervezi, koordinálja és facilitálja. A program minden évben megrendezésre kerül, amennyiben a Robert Bosch Alapítvány által rendelkezésre bocsájtott forráshoz sikerül előteremtenünk a kiegészítő forrásokat. A 2013 év utolsó hónapjaiban illetve 2014 első felében e projekthez szükséges támogatások megszerzésén dolgoztunk, dolgozunk.

 

 
Hirdetés
Hirdetés