Partners 20

Alapdokumentumok

Aktuális projektjeink

Lezárt projektjeink

Mediációs Központ

Képzések, tréningek

Támogatóink

Letölthető dokumentumok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elérhetőség

Partners Hungary Alapítvány

Iroda / Székhely : 1072 Budapest, Rákóczi út 22. 4. / 24.

Telefon: +36 1 438 5260

Fax: +36 1 438 5268

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0918-05
E-mail: partners@partnershungary.hu

Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Konfliktus- és agressziókezelő készségek fejlesztése tanárok, diákok és szülők számára “CARS – Conflict and Aggression Resolution Skills of Teachers, Students and Parents” egy békés és demokratikus közösségért PDF Nyomtatás E-mail

Új eszközöz, új módszer a minőségi oktatásban:

 

Konfliktus- és agressziókezelő készségek fejlesztése tanárok, diákok és szülők számára

 

“CARS – Conflict and Aggression Resolution Skills of Teachers, Students and Parents” egy békés és demokratikus közösségért

FELHÍVÁS LETÖLTÉSE

 

A konfliktus mindennapi életünk része. A gyerekek egy mindig változó társadalomban élnek, ahol a konfliktusok sokszor túlsúlyba kerülnek. A bántalmazás és az agresszió állandóan jelen van az iskolákban és az oktatásban. A kora gyermekkori fejlesztéssel foglalkozó szakemberek már az iskolába történő belépés előtt szembesülnek ezzel a helyzettel, amelyet mindenképp kezelni kell. Konfliktus- és agressziókezelési ismeretek és készségek megszerzése mind a pedagógusok, mind pedig a diákok számára elengedhetetlen. Jelenleg Magyarországon ezen tudás megszerzése nem képezi részét egyik pedagógus képzésnek sem, és nem része a Lépésről Lépésre tréning programnak sem.

 

Alapítványunk a Nyílt Társadalom Intézet (OSI) támogatásával, az elkövetkező két évben egy konfliktus- és agressziókezelő – egyben intézményi kapacitást nővelő – modellprogram kifejlesztésén dolgozik, a Lépésről Lépésre iskolákban és óvodákban, amelynek segítségével a kisgyermekkori fejlesztéssel foglalkozó szakemberek és szülők, különböző konfliktus- és agressziókezelő módszereket sajátítanak el. A módszerek segítségével képesek lesznek arra, hogy segítsék a gyerekeket abban, hogy idejében felismerjék fel a problémát, hatékonyan kezelni tudják és segítsék a megoldást konstruktív módon.

 

A program hosszú távú célja egy olyan demokratikus társadalom építése, amelyben az emberek szabadon fejezhetik ki magukat, nyilváníthatnak véleményt konfliktusos helyzetekben, ahol a társadalom tagjai rendelkeznek a konfliktus megoldás eszköztárával, ezáltal képesek a konfliktusok megoldásra pozitív módszerekkel.

 

 

 
Hirdetés
Hirdetés