Partners 20

Alapdokumentumok

Aktuális projektjeink

Lezárt projektjeink

Mediációs Központ

Képzések, tréningek

Támogatóink

Letölthető dokumentumok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elérhetőség

Partners Hungary Alapítvány

Iroda / Székhely : 1072 Budapest, Rákóczi út 22. 4. / 24.

Telefon: +36 1 438 5260

Fax: +36 1 438 5268

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0918-05
E-mail: partners@partnershungary.hu

Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Csenger PDF Nyomtatás E-mail

TÁMOP 5.1.1.-09/4-2010-0007 azonosító számú „Kistérségi civil szektor fejlesztése és roma integrációs stratégia a foglalkoztatás és a munkahelyteremtés érdekében” program a csengeri kistérségben

 

Támogató/forrás

TÁMOP 5.1.1.-09/4-2010-0007 azonosító számú uniós pályázati forrás

Pályázati megbízó

Csenger Város Önkormányzata és Porcsalma Nagyközség Önkormányzata

Program/projekt típusa

Közbeszerzéssel elnyert megbízás – szolgáltatásnyújtás

Projekt összege

12.064.000 Ft.

Projekt hossza

kezdődött: 2011. október

várható befejezés: 2013. január

 

A projekt rövid leírása

A 2011 utolsó hónapjaiban induló másfél éves program a komplex civil szféra és a kistérségi roma közösség fejlesztésének céljával indult a két célcsoport foglalkoztatási kapacitásának kiépítése, erősítése érdekében. E célt segítette az egyes, az ügyben érintett szintek együttműködésének segítése, intézményesítése, jó gyakorlatok bemutatása, valamint kistérségi roma stratégia megfogalmazása.

A 2011 és 2012-ben megvalósuló kapacitásfejlesztő, érdekérvényesítő képességet erősítő tréning sorozat mellett elkezdődött a kistérség településeinek polgármestereivel - együtt a CKÖ-kel - is a közvetlen, rendszerszerű párbeszéd: a konkrét, helyi szociális, gazdasági környezet vizsgálata, a foglalkoztatási helyzet és lehetőségek feltérképezése.

Egyeztetés folyt a kistérségi roma vezetőkkel a tervezett szociális szövetkezet magalakításának lehetőségeiről, illetve a kistérségi roma stratégia tervezés előkészítéséről.

A programot záró tevékenységekképpen 2013 januárjára esett a kistérségi roma integrációs stratégia, valamint az Alapítvány tevékenységét összefoglaló záró tanulmány elkészítése. A program sikeresen zárult, a pályázatban vállalt indikátorok teljesültek, és a két település, de különösen Porcsalma önkormányzatának vezetésével tovább erősödött az alapítvány jó kapcsolata.

E kapcsolat mentén Porcsalma bekapcsolódott az „Együtt a jobb egészségért, értünk, velünk” a GlaxoSmithKline által támogatott nemzetközi programunkba is.

 
Hirdetés
Hirdetés