Partners 20

Alapdokumentumok

Aktuális projektjeink

Lezárt projektjeink

Mediációs Központ

Képzések, tréningek

Támogatóink

Letölthető dokumentumok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elérhetőség

Partners Hungary Alapítvány

Iroda / Székhely : 1072 Budapest, Rákóczi út 22. 4. / 24.

Telefon: +36 1 438 5260

Fax: +36 1 438 5268

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0918-05
E-mail: partners@partnershungary.hu

Hungarian (formal)English (United Kingdom)
„Against School Aggression - ASA Collaboration” - ERASMUS+ PDF Nyomtatás E-mail

Community based complex school program for effective prevention and treatment of aggression and bullying - intersectoral approach from best practices to policy making

Against School Aggression - ASA Collaboration

 

ERASMUS+ KA2 STRATÉGIAI PARTNERSÉGEK KÖZNEVELÉS témakörben, a Partners Hungary Alapítvány vezetésével három nemzetközi partnerünkkel közösen kidolgozott projektünk célja, hogy a Bulgáriában, Máltán, Magyarországon (és egyéb országokban) fellelhető jó gyakorlatokat és kipróbált módszereket ötvözve, egy holisztikus szemléletű modellprogramot próbáljunk ki középiskolákban. A modellprogram célja a párbeszéden alapuló, partneri kommunikáció iskolai szinten történő elterjesztése, az iskolai kultúraváltás elindítása.

Az alternatív konfliktuskezelés  eljárásainak, a mediációnak és a resztoratív módszereknek a bevezetése az iskolákba, az iskolai konfliktusok megelőzése és kezelése, az iskolai agresszió, a zaklatás (bullying) és egyéb, a bűnelkövetővé válás rizikófaktorának számító magatartásformák minimalizálása. Tobábbi cél az iskolák tágabb környezetének megszólítása annak érdekében, hogy az iskolai megújult működést a fiatalokkal kapcsolatban álló egyéb intézmények és szervezetek is támogatni tudják.

 

Projektünk közvetlen célcsoportjai a diákok és a pedagógusok. Számukra kínálunk konkrét megoldásokat a konfliktusok kezeléséhez, valamint az agresszorok destruktív késztetéseinek elvezetéséhez. További közvetlen célcsoportjaink (a lokálisan elérhető ifjúsági célcsoporttal kapcsolatban álló, vagy értük dolgozó szervezetek munkatársai – szociális munkások, ifjúságvédelmi szakemberek, rendőrök, művészeti és/vagy sporttevékenységeket nyújtó szakemberek) a projekt eredményeiből részesülve, egymással aktív együttműködést és feladatmegosztást kialakítva hatékonyabban tudják munkájukat ellátni, hiszen jól használható  módszerek elsajátításával, illetve együttműködésük fokozásával tevékenységeik egymást kiegészítik.

 

Alternatív konfliktuskezelő módszerek – ezen belül a mediáció elterjesztésével foglalkozó alapítványunk által összefogott, szektorokon (rendőrség, ifjúsági munka, államigazgatás) átívelő, középiskolá(k)ban zajló projektünk nemzetközi tapasztalatokat szeretne Magyarországra hozni, hogy a célcsoportok olyan hatékony kommunikációs–együttműködő struktúrákat, módszertanokat, jó gyakorlatokat ismerjenek meg, amelyek a hétköznapokban emelik a munkahatékonyságot, és teret adnak az egyéni igényeknek, ezáltal a diákok sikerességének, így a korai iskolaelhagyás elleni küzdelemben is eredményt hozhatnak.

 

Projetünk 2015 októberében indult és 2018 augusztusáig tart. A nemzetközi partnerségben négy szervezet vesz részt:

 

Partners Hungary Alapítvány:                            http://partnershungary.hu/

SOS Malta:                                                    http://www.sosmalta.org/home?l=1

Partners Bulgaria Foundation:                            http://partnersbg.org/?lang=en

Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum: http://www.oktatas.hu/hivatali_ugyek/kir_intezmenykereso/!Intezmenykereso/Intezmeny/Index/203057


ANGOL NYELVŰ LEÍRÁS

EGYÜTT A BOLDOGABB ISKOLÁKÉRT RENDEZVÉNYSOROZAT BESZÁMOLÓ

 
Hirdetés
Hirdetés