Partners 20

Alapdokumentumok

Aktuális projektjeink

Lezárt projektjeink

Mediációs Központ

Képzések, tréningek

Támogatóink

Letölthető dokumentumok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elérhetőség

Partners Hungary Alapítvány

Iroda / Székhely : 1072 Budapest, Rákóczi út 22. 4. / 24.

Telefon: +36 1 438 5260

Fax: +36 1 438 5268

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0918-05
E-mail: partners@partnershungary.hu

Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Alapítványunk megalakulásának előzményei PDF Nyomtatás E-mail

Partners Hungary Alapítvány megalakulásának előzményei

 

 

Raymond Shonholtz[1] felismerve, hogy a demokratikus átmenet a kelet-közép európai országokban lappangó és új konfliktusokat fog generálni, az 1989-ben általa alapított Partners for Democratic Change (PfDC) révén e konfliktusok kezeléséhez kívánt komplex programokkal segítséget nyújtani ezekben az államokban. Ebben évtizedes tapasztalataira is tudott támaszkodni.

 

Kezdetben egyetemi bázisokra épült az a civil szervezeti rendszer, amelyet a PDC a fentiek érdekében néhány országban – először Lengyelországban, majd rövidesen Magyarországon is – létrehozott. Első lépésben Ray az ELTE Szociológiai Intézetével, nevezetesen Dávid Jánossal vette fel a kapcsolatot, ezzel kb. egy időben a Közgazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtani és Technológiai tanszékének vezetőjével, Kerekes Sándorral is. Az Intézet a rendszerváltozás idején intenzív kapcsolatban állt az akkortájt alakult Liga Szakszervezetekkel, a – korábban technológiai profilú - tanszék pedig ekkor nyitott a környezetvédelmi szakmai terület felé.

 

A két „irány” is jelzi, hogy az új, meghonosítani kívánt unikális módszer és szemlélet a munkahelyi, illetve a környezeti konfliktusok lehetséges kezelésével számolt. Az első tréningek tematikája is erre válaszolt: az első egy hetes alapozó képzés gyakorlatainak nagy része munkahelyi, a második egy hetes pedig nagyrészt környezeti konfliktusokkal foglalkozott. Néhány hónappal később pedig a mediáció alapjaival ismerkedhettek meg a képzési sorozat – nagyrészt egyetemi oktatói karból verbuválódott – résztvevői. A létrehozott független civil szervezetnek pedig – Konfliktus-megelőző és Kezelő Központ, rövid nevén „3K” – alapítója Raymond Shonholtz volt, a két igazgatója Dávid János és Kerekes Sándor lett.

 

Röviddel azután, hogy a vezetésből Kerekes Sándor kilépett - és kiderült, hogy az egyetem képtelen azt a hátországot biztosítani a szervezetnek, ami az optimális működéshez szükséges - az alapító stratégiainak mondható váltást kezdeményezett (változásmenedzsment!): az egyetemi bázisból kilépve, egyúttal a 3K-t megszüntetve, új, teljesen független civil szerveződést alakulásához kívánt támogatást nyújtani. Nem rövid ideig tartó „casting” után Göncz Kingát találta meg Ray és kérte fel az egész rendszer teljes reorganizációjára. Ebben már részt vett újra Kerekes Sándor is. Kinga „stábjának” két, a szervezeti reorganizációba bevont 3K-s tréner tartott több fordulós alapozó konfliktuskezelő képzést. Ez vezetett az 1993-as alapításhoz, majd az 1994-es bejegyzéshez, így született meg a ma már 20 éves Partners for Democratic Change Partners Hungary Alapítvány, rövid nevén a Partners Hungary Alapítvány, már nevében is jelezve a globális szervezet „Partners” nevet. Az új szervezet igazgatója Göncz Kinga lett, kuratóriumát Kerekes Sándor elnökölte, szervezeti alapítói Kinga mellett – a két 3K-s tréner - Geskó Sándor és Herbai István voltak.

 

Az Alapítvány elsődleges szakmai területe a – nagyrészt a 3K-s időszakban már felfutó és jelentős bázissal bíró, így némi tapasztalatot is hozó – kisebbségi/etnikai konfliktusok kezelése, illetve 1996-tól a mediáció lett.

 

 


[1] RS az Egyesült Államokban a változás- és konfliktus menedzsment jelentős személyisége, elméletének és gyakorlatának alakítója, gazdagítója.

 
Hirdetés
Hirdetés