Partners 20

Alapdokumentumok

Aktuális projektjeink

Lezárt projektjeink

Mediációs Központ

Képzések, tréningek

Támogatóink

Letölthető dokumentumok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elérhetőség

Partners Hungary Alapítvány

Iroda / Székhely : 1072 Budapest, Rákóczi út 22. 4. / 24.

Telefon: +36 1 438 5260

Fax: +36 1 438 5268

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0918-05
E-mail: partners@partnershungary.hu

Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Shadow report PDF Nyomtatás E-mail

Shadow report – a ”Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia - Mélyszegénység, gyerekszegénység” megvalósításának elemzése, civil társadalmi jelentés készítése.

 

Támogató szervezet

Roma Integráció Évtizede Titkárság Alapítvány

Program/projekt típusa

Nemzetközi szervezet által nyújtott célzott támogatás

Időtartam

1. jelentés: 2012. október 10.  - 2013. június 30.

2. jelentés: 2013. október – 2014. február

Költségvetés összege, pénznem

29.945 EUR + 6.000USD (2  jelentés)

Együttműködő partnerek

Amnesty International

Autonómia Alapítvány

Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF)

Habitat for Humanity Magyarország

Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség – „Női Érdek”

Magyar Helsinki Bizottság

Nógrád Megyei Cigány Kisebbségi Képviselők és Szószólók Szövetsége

Romaversitas Alapítvány

Színes Gyöngyök Egyesület

Városkutatás Kft

 

A projekt rövid leírása

2012-ben a Roma Évtized Titkárság úgy döntött, hogy kísérleti programként 7 országban támogatja civil szervezetek konzorciumát egy jelentés elkészítésében. Ezzel párhuzamosan a Titkárság nyilvánosságra hozta a jelentés sablonját, hogy ezzel is arra ösztönözzön civil szervezeteket, monitorozzák hazájuk Nemzeti roma integrációs stratégiájának megvalósítását.

A riportokban a civil konzorciumok kiegészítő vagy alternatív információkat szolgáltatnak bármilyen, a kormányok által az Európai Bizottságnak benyújtott, a Nemzeti roma integrációs stratégiák megvalósításáról készített jelentéséhez képest. Ezek a riportok nem helyettesíthetik a kormányzati szervek kvantitatív monitoring és értékelő rendszerét, hanem a kormányzati és EU szintű közpolitikai folyamatokhoz nyújtanak helyi, közösségi információkat és a kormányzati intézkedések valós társadalmi hatásait igyekeznek elemezni. A civil jelentések kiegészítő információkat nyújtanak a hivatalosak mellett, közelítő adatokat szolgáltatnak ott, ahol nincs hivatalos adat, vagy a nyilvános adatok alternatív értelmezését adják.

A projektet a Roma Integráció Évtizede Titkárság Alapítvány koordinálta együttműködésben a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvánnyal (OSF), az EU Forrásokkal a Romák Integrációjáért (MtM) és a Nyílt Társadalom Intézet Roma Kezdeményezések Irodája szervezetekkel.

Alapítványunk a munkában a teljes program szervezésével, menedzsment munkával, a konzultációk szervezésében való közreműködéssel, annak lebonyolításával és moderálásával vesz részt.

 

Civil társadalmi jelentés:

A projekt eredményeként a konzorciumi partnerek együttműködésében 2013 nyarára elkészült a Civil társadalmi jelentés mely a stratégia megvalósításának 2012-es eredményeit elemzi. A folyamat során civil konzultációkat szerveztünk 3 helyszínen az érintett helyi roma és nem roma szervezetek, intézmények bevonásával, hogy ők is elmondhassák, hogyan látják a stratégia megvalósulásának első évét.

 

2. civil jelentés:

2013 végén ugyanez a konzorcium elkészített egy rövidebb jelentést az előző évi dokumentumra alapozva, mely már a 2013-ban megtett lépések elemzését is tartalmazza.

 

 
Hirdetés
Hirdetés