Partners 20

Alapdokumentumok

Aktuális projektjeink

Lezárt projektjeink

Mediációs Központ

Képzések, tréningek

Támogatóink

Letölthető dokumentumok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elérhetőség

Partners Hungary Alapítvány

Iroda / Székhely : 1072 Budapest, Rákóczi út 22. 4. / 24.

Telefon: +36 1 438 5260

Fax: +36 1 438 5268

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0918-05
E-mail: partners@partnershungary.hu

Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Van vécéd! kampány PDF Nyomtatás E-mail

Van vécéd! címmel kampányt indít a Partners Hungary Alapítvány


A kampányban az Alapítvány munkatársai az érintett települések lakóival közösen, a közösségi tervezés módszertanával 2015. őszén harminc darab kültéri illemhelyet építenek meg. Az  építési anyagokat helyben található anyagokból biztosítják, a szükséges pénzt pedig közösségi finanszírozás formájában tervezik összegyűjteni.


A projekt célja a figyelemfelkeltés. Ma Magyarországon emberek tömegei még kültéri illemhellyel sem rendelkeznek. A kampány által a Partners Hungary Alapítvány azt kívánja elérni, hogy a szakmai, szakmapolitikai szempontból érintettek és a magánemberek is felfigyeljenek a problémára, annak társadalompolitikai hatására. Meg kívánjuk mutatni azt is, hogy hogyan lehet mozgósítani a közösségben rejlő erőforrásokat, hogy ezen a helyzeten közösen, az érintettek bevonásával lehessen változtatni. A kampány keretein belül pénzbeli adományokat gyűjtünk, melyeket közösségi tervező és közösségi alapon szerveződő WC építési akciókban használunk fel.

 

Projektünkkel csatlakozunk az ENSZ World Toilet Day (Nemzetközi Vécé nap) elnevezésű figyelemfelhívó kampányához is. Azért döntött az ENSZ ennek a világnapnak az elismerése mellett, mert ma a Föld népesége felének az otthonában nincs bekötve a vezetékes víz és az ENSZ becslése szerint 2,5 milliárd ember él olyan lakásban, amelyben nincsen WC. Naponta 2000 gyermek hal meg olyan hasmenéses megbetegedésben mely a tiszta ivóvíz és a WC hiányára vezethető vissza. A WC nem léte miatt naponta a világon minden harmadik nő kockáztatja az egészségét és azt, hogy bántalmazás, vagy más erőszak áldozatává válik.

 

A Partners Hungary Alapítvány 2013-15-ben megvalósuló roma mediációs projektje http://www.togetherforbetterhealth.eu/countries/hungary/hungary keretében több településen közösségi kerekasztalokat szervezett és az ott azonosított legsúlyosabb probléma az illemhelyek teljes hiánya volt. Ekkor vált világossá, hogy a szanitációs gondok tömegeket érintenek hazánkban.

 

Ma Magyarországon nem készül statisztikai felmérés; sem a szakpolitika, sem a helyi vezetés, sem a civilek nem foglalkoznak tematikusan ezzel. Az Eurostat adatai alapján Magyarországon 523,5 ezer fő (több, mint 170 ezer gyermek) él olyan lakásban, amely nem rendelkezik saját WC-vel. Az átlagnépességhez képest a romák lakáshelyzete lényegesen rosszabb lakásminőség terén, így ez a probléma kiemeltem sújtja őket. A statisztika csak azt tartja nyilván, hogy kinek nincs beltéri WC-je, de tapasztalataink alapján ez akár több tízezer családot is érinthet hazánkban.

 

További információ: http://www.vanveced.hu/

___________________________________________________________

Közösségi tervezés

A közösségi tervezés módszerén alapuló projektek lényege, hogy azok (helyi) közösségi kezdeményezésen és cselekvéseken alapulnak. A módszer segíti a közösségek aktivizálását és a tervezés eredményeképpen növeli az egyes projektek hatékonyságát is, hiszen azok dolgoznak egy adott probléma megoldásán, akik egyben az érintettek is. A közösségi alapú stratégiai tervezés egy konszenzusépítô módszer, amely támogatja, hogy a helyi érintettek közösen fogalmazzák meg, hogy milyen jövôképet képzelnek el a közösségük és városuk számára.

___________________________________________________________

Kapcsolat:

Kovács Ádám
projektmenedzser
06706321023

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Partners Hungary Alapítvány

1072 Budapest, Rákóczi út 22. 4. / 24.
Telefon: 0614385260

 

Elérhetőségek:

https://www.facebook.com/vanveced

https://instagram.com/vanveced

https://youtu.be/p_aRvhgydKE

 

 
Hirdetés
Hirdetés